Communicatie 2.0

Communicatie 2.0

Digitale communicatie ziet er in 2019 goed uit bij Ledenbeheer. Personaliseerde e-mails (logo, kleuren,…), bijlages toevoegen in e-mails, segmenteren van contacten, Mailchimp integratie en een sms-server.

E-mailen vanuit Ledenbeheer

Verstuur gerichte communicatie naar een sportgroep of naar je docenten, bestuur, sponsors, enz . We beperken ons niet alleen tot het versturen, maar ook opvolgen kan via ledenbeheer, zo zie je wie de e-mail heeft gelezen en wie niet.

E-mails in je huisstijl

De e-mails van Ledenbeheer kun je aanpassen aan je huisstijl, upload je logo, bepaal het lettertype, kies de kleur van de tekst, achtergrond, … Helemaal zoals jij het wil.

E-mails vanuit je eigen e-mailadres

De e-mails worden verzonden vanuit je eigen e-mailadres dankzij de koppeling met je mailserver.

Bijlages per mail

Flyers, brochures of verslagen kun je zorgeloos versturen via Ledenbeheer. Alle verzonden e-mails zijn daarna ook terug te vinden (incl. bijlages) via het ledenbeheerplatform. Ledenbeheer voorziet elke club van 1 Gb aan gratis opslagruimte.

Lees het artikel over e-mail communicatie in onze kennisdatabank.


Segmenteren van contacten

Met Ledenbeheer kun je automatische groepen maken met allerhande richtlijnen. Je kiest als club zelf welke criteria je wil gebruiken voor een groep. Zo kun je bvb groepen maken van iedereen die in een bepaalde gemeente woont en die ouder is dan 18 jaar.

Lees alles over contacten beheren en segmenteren, klik hier.

 

Mailchimp integratie

Waarom heb ik Mailchimp nodig? Je kunt toch ook e-mails versturen via Ledenbeheer?
Klopt, maar er is een groot verschil tussen de informatieve mails m.b.t. de werking van de sportclub, die je via Ledenbeheer verstuurt en nieuwsbrieven die commerciële inhoud bevatten zoals reclame voor je opendeurdagen, sportkampen, …

Bij het versturen van nieuwsbrieven moet je je contacten duidelijk laten weten hoe ze zich kunnen uitschrijven voor je nieuwsbrief. De GDPR geeft Europese burgers het recht om vergeten te worden en het recht om een gegeven toestemming terug in te trekken.

Lees meer over Mailchimp en de GDPR, klik hier.


Sms-centrale

Verstuur dringende communicatie en notificaties via SMS naar je leden. Volledig geautomatiseerd en gekoppeld aan betalingsherinneringen en afgelasten.

Lees alles over onze sms-centrale: klik hier.