Adviezen – Versturen

Nadat je als clubbeheerder of als docent een advies hebt gegeven aan je leerlingen kun je ze versturen. Lees hier hoe je advies kunt geven aan je leerlingen.

Adviezen versturen

Ga hiervoor naar menu-item “adviezen => versturen”

Via deze pagina kun je adviezen versturen naar alle leden of naar een select aantal gebruikers. Je kunt een persoonlijke boodschap meegeven tijdens het versturen van adviezen, deze boodschap is zichtbaar in de e-mail.

Selecteer de persoon naar wie je het advies wil versturen (of selecteer ze allemaal via het selectievakje naar ‘Cursus / activiteit’). Druk daarna op de groene knop “verstuur adviezen”.

tip: Gebruik %voornaam% in je persoonlijk bericht. Ledenbeheer zet dit automatisch om naar de voornaam van de persoon aan wie het advies gericht is.

Verstuurd! Wat nu?

Elk verzonden advies kun je makkelijk opvolgen via het menu uitnodigingen. Was het advies een cursus dan kun je het menu uitnodigingen vinden onder “cursusaanbod => Uitnodigingen”. Was het een extra activiteit, dan zie je dit onder “extra activiteiten => Uitnodigingen”. Zo volg je snel op wie het advies heeft geaccepteerd of afgewezen.

Op de pagina adviezen versturen zie je rechtsboven ook een schakelaar die het mogelijk maakt om verzonden adviezen terug te tonen.

Als je een lid wil inschrijven als clubbestuurder dan kun je ook zien waarvoor ze uitnodigt waren. Hoe kan ik een deelnemer zelf inschrijven als club?

Advies per e-mail

Elk lid krijgt nu een e-mail met het advies die je voor hem of haar hebt opgemaakt. In dat advies staat een knop “Adviezen beheren”. Als je leden hier op klikken dan komen ze terecht op de uitnodigingspagina op hun profiel.

e-mail adviezen

Advies via uitnodigingen

Elke gebruiker heeft een profiel op Ledenbeheer, daar staan hun adviezen opgelijst onder het menu “uitnodigingen”.

Menu uitnodigingen

Hier zien ze een lijst van alle cursussen / activiteiten die je hen aanbeveelt.

uitnodigingen beheren

Klik je op de titel van de cursus of op de knop ‘bekijk details’ dan ga je naar de detailpagina van die cursus of activiteit.

Inschrijven voor een cursus die je kreeg als advies.

Video: uitnodigingen beheren

advies inschrijven

Voor elke cursus staat een checkbox, als je deze aanvinkt dan zie je onderaan de pagina twee knoppen verschijnen: “uitnodiging afwijzen” en “uitnodiging accepteren”.

Als je leerlingen de uitnodiging afwijzen dan verdwijnt deze uit hun lijst en krijg je als clubadministrator te zien dat ze de uitnodiging hebben afgewezen (via menu uitnodigingen).

Als je leerlingen de uitnodiging accepteren dan komen ze op de bestelpagina, de cursus is automatisch toegevoegd aan het winkelmandje en ze kunnen onmiddellijk afrekenen.

Adviezen gecombineerd met gesloten tarieven

Onze adviesmodule gecombineerd met gesloten tarieven, geeft je de mogelijkheid om op je inschrijvingspagina alleen de cursussen weer te geven waarvoor geen ervaring is vereist. Cursussen waarvoor ervaring is vereist, kun je zo alleen maar toegankelijk maken voor sporters die het advies hebben gekregen om deze cursus te volgen.

Meer weten over gesloten tarieven? Klik hier.

Nuttig artikel?