Beurtenkaarten – manueel registreren of annuleren

Beurtenkaart registreren als club

Naast leden verplichten op voorhand te reserveren kun je ook mensen ter plaatse registreren met een beurtenkaart, dit doe je via aanwezigheden opnemen.

Standaard hebben alleen clubbeheerders de rechten om dit te doen, als je de rechten niet hebt zul je deze optie niet zien staan.

Rechten toekennen

Menu “instellingen > rechtenbeheer”. Duid de tweede checkbox aan bij beurtenkaarten.

Daarna zie je bij de aanwezigheden (op je dashboard of cursusaanbod > aanwezigheden) van een cursus een nieuwe knop staan “beurtenkaart registreren”.

typ in het volgende venster de naam van de persoon van wie je de kaart wil registreren

klik op registreren en bevestig

Je ziet deze persoon nu in je aanwezigheidslijst staan.

Beurtenkaart reservatie annuleren als club

Annulatie met terugbetaling

Als je de beurt van een klant terug op zijn kaart wil zetten dan klik je op het paarse pijltje naast de betalingsstatus (zie bovenstaande screenshot).

Stel dat een les geannuleerd wordt dan kun je dit ook doen via cursusaanbod > afgelasten. Geregistreerde beurtenkaarten op een les die geannuleerd wordt, worden automatisch terug opgeladen met het bedrag van de geannuleerde les.

Annulatie zonder terugbetaling

Als een klant te laat laat weten dat hij wil annuleren en je als club niet wil terugbetalen dan kun je die persoon via aanwezigheden afvinken als aanwezig. Zo ziet een verantwoordelijke dat de persoon gereserveerd had maar niet komt.

Nuttig artikel?