Communicatie – overzicht (opvolgen en hersturen)

Ga via het hoofdmenu naar “communicatie > Overzicht” .

Overzicht mails

Hier zie je een overzicht van alle concepten, verzonden, geplande e-mails.

Mails in folders bewaren

Je kan de mails in mappen steken door een folder aan te maken rechts boven.

Daarna open je een e-mail en klikken je op “verplaatsen”

Mails opvolgen

In het overzicht zie je naar hoeveel ontvangers de mails is verzonden en hoeveel van hen de e-mail hebben gelezen.
Als je klikt op de titel dan zie je exact wie de mail heeft gelezen. Rechtsboven kun je ook filteren op alle ontvangers die de mails nog niet gelezen hebben.

Ontvangers toevoegen: Onder de ontvangerslijst kun je ontvangers toevoegen, de mail zal dan ook naar hen verzonden worden.

Uitschrijvingslijst

Als leden vinden dat je e-mail niet gewenst was dan kunnen ze dit aanduiden (link onderaan elke verzonden e-mail), je mails zullen daarna niet langer worden verzonden naar dat e-mailadres. Dit heeft geen invloed op de kostennota’s, je kan ze dus nog steeds kostennota’s mailen.

Als club zie je onder de ontvangerslijst een lijst van iedereen die heeft afgemeld en met welke reden.

Mails opnieuw versturen

Als je op de knop “opnieuw versturen” klikt krijg je twee opties.

  1. Doorsturen: we kopiëren de verzonden mail naar een nieuwe mail. Voeg nieuwe ontvangers toe en klaar is kees.
  2. Versturen naar nieuwe leden: Stel je verstuurt een infomail naar een cursus leden, twee dagen later schrijven zich 3 nieuwe leden in. Via deze knop gaat Ledenbeheer de e-mail naar die 3 leden versturen.

Veel gestelde vragen

Hoe volgen we op of een e-mail is gelezen?

Ledenbeheer kijkt of de e-mail geopend is, of mensen de mails ook effectief lezen kunnen we helaas niet weten. We hebben een 100% aflevering, maar niet als het opgegeven emailadres niet klopt (dat testen we momenteel nog niet).

Hoe weten we of de mails geopend zijn? We sturen met elke e-mail een pixel (een miniafbeelding) mee, als deze afbeelding geladen wordt in de mailbox van de ontvanger duiden we de mail aan als gelezen. Opgelet: Sommige mailservers blokkeren afbeeldingen in mails en daardoor kan het zijn dat je status ongelezen krijgt terwijl de mail wel degelijk gelezen is. Het is dus niet 100% accuraat.

Nuttig artikel?