Cursusaanbod binnen Ledenbeheer
Cursus of extra activiteit?
Cursusaanbod of extra activiteit, wat is het verschil? Cursussen zijn lessen die wekelijks doorgaan, extra activiteiten zijn eenmalige evenementen zoals kampen, stages, pastabuffet, shows enz.
Kies nauwkeurig, je kunt namelijk geen cursus omzetten naar activiteit of omgekeerd.
Cursus aanmaken / bewerken
Als je een cursus wil aanmaken of bewerken doe je dat via het menu “cursusaanbod => beheren”.
Je selecteert een cursus uit de lijst of je maakt een nieuwe via de groene knop “cursus toevoegen” bovenaan de pagina.
Een nieuwe cursus aanmaken doe je door de naam in te vullen en te klikken op “Maak cursus aan”. De naam kun je achteraf nog aanpassen.
Cursusaanbod instellen.
Nadat je de cursus een naam hebt gegeven kom je op het instelmenu. Deze is onderverdeeld in 6 stappen / tabbladen:
Cursusaanbod tabblad “algemeen”.
We starten bovenaan de pagina met de titel van je cursus. Daar onder kun je de publieke rechtstreekse link vinden naar die cursus gevolgd door de omschrijving.
Cursusstatus
Rechts daarvan kun je de cursus status instellen.
- Gepubliceerd = de cursus is beschikbaar op je inschrijvingspagina.
- Privé = de cursus is niet beschikbaar op je inschrijvingspagina overzicht, alleen mensen die de link naar de cursus hebben kunnen inschrijven.
- Concept = de cursus is alleen maar beschikbaar voor jou.
- Prullenbak = de cursus gaat naar de prullenbak.
Cursus verantwoordelijke
Wie is de leerkracht, docent of trainer van deze les. Personen die je hier invult krijgen toegang tot het opnemen van aanwezigheden.
Begin met typen in het invulvakje, een filter zal automatisch de mogelijke personen tonen. Zit je docent nog niet in Ledenbeheer dan kun je hem of haar uitnodigen via de knop “gebruiker uitnodigen”.
Nadat je de gebruiker hebt uitgenodigd ontvangen ze een e-mail om hun profiel te bevestigen en een wachtwoord te kiezen. Daarna zul je die persoon als verantwoordelijke kunnen instellen.
Locatie
Waar gaan de lessen door? Kies een adres of maak een nieuwe locatie. Als je meerdere zalen of velden hebt, kun je opgeven welke van toepassing is.
Bij de locatie van een les of extra activiteit kun je nu aanduiden dat het gaat om een online les.
De link naar de online les (met een eventueel wachtwoord) wordt pas getoond nadat het lid heeft betaald.
Deze link naar de video, ZOOM-meeting, Microsoft teams of een streamingplatform naar jouw keuze, zal zowel op de pagina van de cursus te zien zijn als op de betalingsbevestigingsmail.
Leeftijdsgroep
De leeftijdsgroep-bepaling kan ingesteld worden door een leeftijdsgroep op te geven, of door een minimum en maximum geboortejaar op te geven.
Deze leeftijdsvereisten worden ook weergegeven op de publieke pagina en gebruiken we om leden te wijzen op het feit dat ze te jong of te oud zijn voor een bepaalde cursus. Betekent dat, dat leden die niet aan de leeftijd voldoen, niet kunnen inschrijven?
Neen, ze kunnen inschrijven maar moeten worden goedgekeurd door jou als clubbestuurder. Ze worden ook niet gevraagd om te betalen zolang je de inschrijving niet hebt goedgekeurd. In de periode dat de leden wachten op goedkeuring wordt hun plaats wel vrijgehouden. Meer lezen over goed te keuren inschrijvingen? Klik hier.
Maximum aantal deelnemers
Voer het maximum aantal deelnemers in per sessie, of laat dit veld leeg om geen limiet in te stellen.
Indien het maximum aantal deelnemers bereikt is dan wordt er automatisch een wachtlijst aangelegd per cursus.
Inhoud importeren
Je kunt inhoud, sessies, tarieven en kortingen importeren uit cursussen die je al voordien aangemaakt hebt. Klik op de knop “inhoud importeren” om deze wizard te openen.
Met deze knop zul je onwaarschijnlijk veel tijd uitsparen! Nadat je 1 cursus hebt aangemaakt kun je deze namelijk gebruiken om de volgende cursussen dubbel zo snel aan te maken.
Je kunt snel en eenvoudig alle of bepaalde inhoud van andere cursussen importeren in deze cursus.
Pas op, het importeren overschrijft de inhoud van deze cursus. Dit proces kan niet ongedaan gemaakt worden!
Vermijd het importeren van gegevens in cursussen waar al inschrijvingen op zijn geregistreerd.
Klik op “selecteer cursus” om de cursus te selecteren, waar je informatie uit wil halen. Hierna krijg je een keuze scherm.
Je duid bovenaan aan uit welke cursus de inhoud moet geïmporteerd worden. Daarna selecteer je welke inhoud er moet overgenomen worden.
Klik daarna op de rode knop “inhoud importeren” en alle gegevens zijn ingevuld. Zo kun je snel cursussen aanmaken.
Heb je alles ingesteld, ga dan verder naar het tweede tabblad “Sessies”.