Cursusaanbod – inschrijvingen – inschrijving toevoegen

Als clubadministrator kun je ook zelf inschrijvingen toevoegen, wat handig is voor opendeurdagen, inschrijvingsmomenten of om je klanten te helpen die niet zo goed met een computer kunnen werken.

Inschrijving toevoegen als beheerder

Ga in het hoofdmenu naar “cursusaanbod => inschrijvingen”.

Druk links bovenaan op de groene knop “inschrijving toevoegen”.

Duid een bestaand lid aan of maak een nieuw lid aan (een niet lid kun je aanmaken door te klikken op “nieuwe gebruiker”.

Aan de rechterzijde zie je alle cursussen opgelijst, selecteer één of meerdere correcte cursussen en het bijhorende tarief.

Leeftijdsrestricties: Alle cursussen en activiteiten die niet in de leeftijdsgroep van je gebruiker vallen worden in rood gemarkeerd. Je kunt de gebruiker nog steeds inschrijven op deze cursussen.

Boekingsperiodes: Als administrator kun je inschrijvingen toevoegen op cursussen waarbij de periode van inschrijving nog niet is aangebroken.

Wachtlijsten: Als je iemand probeert in te schrijven voor een volzette cursus dan zal die persoon op de wachtlijst worden toegevoegd.

Cursussen op uitnodiging: In het overzicht kun je zien of de persoon die je wil inschrijven was uitnodigt (lees adviezen en gesloten tarieven) voor deze cursus. Je kunt hem of haar altijd inschrijven, de melding is ter info.

Heb je alle cursussen geselecteerd? Klik dan op volgend (links bovenaan), Ledenbeheer berekent automatisch de kortingen en toont wat de totaalkost is.

Wil de klant ter plaatse betalen dan kun je dit ook aanduiden. Je klant krijgt een betalingsbewijs per mail opgestuurd.

Als de klant niet ter plaats kan betalen laat je de status op “onbetaald” staan, de klant ontvangt een e-mail met de kostennota.

 

Video: inschrijving toevoegen als beheerder

 

Meerdere leden inschrijven voor volgende periode (bulk inschrijven)

Sommige sportclubs kiezen er voor om hun leden zelf opnieuw in te schrijven voor een volgende periode. We maakten het deze clubs makkelijk met onze bulk inschrijven functie. Bvb: ik wil alle leden die ingeschreven zijn voor het eerste semester van ballet beginners inschrijven voor volgende semester.

Via het menu “cursusaanbod > inschrijvingen > nieuwe inschrijving” kun je klikken op de blauwe knop “bulk inschrijven”

In drie stappen kun je je leden herinschrijven.

Stap 1: kies tarieven

Selecteer de cursus en het huidige tarief die je wil inschrijven voor het volgende jaar.

Stap 2: kies het tarief waarvoor je de leden wil inschrijven

In stap twee worden alle leden getoond die ingeschreven zijn voor dat tarief. Je kan hier leden afvinken als je bepaalde leden niet wil herinschrijven.
Aan de rechterkant zie je opnieuw een lijst van cursussen, daar kun je aanduiden voor welke cursus en tarief je de leden wil inschrijven.

Stap 3: Bevestigen

In deze derde stap zie je de bevestiging van je keuze, Ledenbeheer toont ook welke leden reeds zijn ingeschreven voor het gekozen tarief zodat je ze niet dubbel kunt inschrijven.

Bedenktijd: het is mogelijk om je leden bedenktijd te geven, dan staat er een knop in de e-mailsbevestiging die hen toelaat om de inschrijving aan te passen. Je kunt hier instellen hoe lang die knop geldig is. Na het vervallen van de bedenktijd kunnen ze hun inschrijving niet meer aanpassen.

Klik hierna op “volgende”.

Kostennota bewaren: Ben je van plan om nog leden in bulk in te schrijven? Bewaar dan de kostennota, zo kun je na het toevoegen van je volgende inschrijvingen alle kostennota’s in één keer versturen. Leden die dan meerdere cursussen volgen krijgen dan slechts 1 mail met alle cursussen i.p.v. allemaal afzonderlijke mails.

Kostennota versturen: Geen leden meer herinschrijven? Klik dan op versturen.

 

Veelgestelde vragen

Kan ik contactpersonen inschrijven?
Neen, in dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen een contactpersoon en een lid: Klik hier.

Nuttig artikel?