Hoe software federaties en sportclubs aan de juiste data helpt

Hoe software federaties en sportclubs aan de juiste data helpt

Software voor federaties en sportclubs: meer efficiëntie, betere inzichten

 

Data en sport associëren we doorgaans met het meten en opvolgen van (professionele) atleten, zodat die efficiënter presteren. Maar met de data uit software kunnen federaties en sportclubs óók beter worden.

Professionele sportclubs maken steeds vaker gebruik van datavolgsystemen om atleten beter te maken en teams zo complementair mogelijk samen te stellen. Maar data zijn nog op een andere manier van goudwaarde voor organisaties. De juiste software helpt federaties en sportclubs namelijk niet alleen de operationele en administratieve taken stroomlijnen, met de informatie die eruit gewonnen wordt kan de hele customer experience – lees: ervaring van leden en/of aangesloten sportclubs – geoptimaliseerd worden.

Beter begrijpen van leden en supporters

 

software federatie

 

Data kunnen, indien juist geïnterpreteerd, nieuwe opportuniteiten aan het licht brengen, waar de club of federatie vervolgens gerichte acties aan kan koppelen. Worden lidgelden tijdig betaald? Zo niet, hoe kan dat proces gebruiksvriendelijker? Trekken kortingsformules de gewenste doelgroepen aan? Verkoopt de club meer tickets als daar bijvoorbeeld familie-acties rond worden opgezet? Komt er op de mailings voldoende reactie of kan die communicatie verbeterd worden? In de data zijn antwoorden op die vragen te lezen die de club niet alleen dichter bij zijn leden en supporters brengt, maar die ook beter leert begrijpen.

De juiste software

 

cloud software federaties

Data worden terecht het nieuwe goud genoemd, maar zijn gelukkig niet even moeilijk te vinden. Efficiënte software, goed ingebed in de werking, communicatie en algemene ‘back-end’ van de federaties of sportclubs, kan heel wat nuttige informatie opleveren. Zoals gegevens rond online aankopen in de webshop, ledeninformatie bij inschrijving, verlenging van abonnementen …

De software van Ledenbeheer laat bijvoorbeeld toe de omzet per lid te bekijken (via het omzetrapport), terwijl dankzij de data inschrijvingsformulieren automatisch worden ingevuld. Bijkomend voordeel: de data blijven up-to-date doordat gebruikers gemakkelijk zelf de gegevens in hun profiel kunnen aanpassen.

Conclusie? De juiste software kan federaties en bedrijven die er bewust mee bezig zijn en gericht naar zoeken, een schat aan data bezorgen. Door die via de juiste software met elkaar te verbinden, verkrijgt de club en/of federatie nieuwe 360°-inzichten, die de werking verbeteren. Zo vormen sport en data het perfecte huwelijk!

Tips en tricks voor het beheer van je sportclub

Ledenbeheer schrijft een tweewekelijks blogbericht over het reilen en zeilen binnen een sportclub.
Wil je deze blogberichten in je mailbox? Meld je dan hieronder aan.

1 Step 1

email

Tweewekelijks een nieuw artikel in je mailbox?

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right