Updates

Jaar

2023

 • 23 februari
  Niveaus
  Het is nu mogelijk om niveaus toe te kennen aan een lid. Zo kan dat lid alleen de cursussen/activiteiten zien die voor zijn of haar niveau van toepassing zijn.
 • 3 februari
  Fiscale attesten
  Fiscale attesten zijn vaak een gedoe voor de club én de leden: je moet betalingen opzoeken, dagbedragen uitrekenen, er zijn handtekeningen nodig … Ledenbeheer werkt dat euvel helemaal weg: ons platform genereert automatisch fiscale attesten. Deze kunnen je leden zelf afdrukken, als club kun je een kant en klaar .xml bestand downloaden die je zo kan indienen bij de overheid. Minder frustratie, meer sportplezier!

2022

 • 23 december
  Vrije kostennota's
  Vanaf nu kun je kostennota's maken los van cursussen of activiteiten
 • 8 december
  Ticketverkoop zonder zaalplan
  Verkoop nu tickets met of zonder zaalplan.
 • 12 juli
  Bepaal per activiteit of een inschrijving eerst moet nagekeken worden door de organisatie
  Bewaar de controle over wie inschrijft. Per cursus/activiteit kun je nu instellen of de inschrijvingen goedkeuring nodig hebben van je organisatie of niet.
 • 2 april
  Ticketverkoop met zaalplanner
  Als organisator wil je uiteraard dat het event van je sportclub, dansschool of vereniging vlot verloopt en tot in de puntjes klopt. Daar maakt een efficiënte ticketverkoop een belangrijk onderdeel van uit. Afhankelijk van de grootte van het event kan dat een heuse klus zijn. Ledenbeheer helpt je graag bij een vlotte organisatie met deze gloednieuwe functionaliteit.
 • 13 maart
  Verplicht online betalen
  Je kan voor elke cursus/activiteit instellen of leden meteen zijn ingeschreven of dat hun plaatsje pas ingenomen is na betaling. Met andere woorden: niet betaald = niet ingeschreven.
 • 25 februari
  Google tagmanager
  Het is vanaf nu mogelijk om trackingcodes toe te voegen aan Ledenbeheer, zodat jij bepaalde online doelen kan opvolgen en handige data kan verzamelen. https://www.ledenbeheer.be/google-tag-manager-sportclubs/
 • 18 februari
  Enquêtes / formulieren
  Als sportclub, dansschool of vereniging wil je in de eerste plaats weten wat er leeft onder leden of wat je kan doen om (nog) beter te functioneren. Niets beter dan een enquête om dat te weten te komen. Met onze nieuwe functionaliteit kan je nu gemakkelijk zelf enquêtes of andere formulieren samenstellen.

2021

 • 20 december
  Integratie met UiTPAS en UiTdatabank
  UiTPAS en UiTdatabank geven cultuur en vrijetijdsbeleving een heuse boost. Met UiTPAS sparen vandaag ruim 100.000 pashouders punten bij 600 vrijetijdsorganisaties en ruilen die om voor tal van voordelen. UiTdatabank levert informatie aan meer dan 1000 agenda’s, waaronder UiTinvlaanderen, websites van steden en gemeenten, thema-agenda’s, gedrukte bladen en mobiele apps. Ledenbeheer is het eerste en enige softwareplatform op de markt dat een volautomatische integratie met zowel de UiTPAS als de UiTdatabank heeft.
 • 5 december
  Leeftijdsgebonden korting
  Korting naar gelang de leeftijd van de deelnemer
 • 18 september
  Gespreid betalen
  Lidgeld van de leden vlot beheren? Dan is incasso of gespreide betaling via automatische domiciliëring de perfecte oplossing. Ledenbeheer maakt dit mogelijk.
 • 26 augustus
  Gratis Ledenbeheer
  Beheer jij een sportclub of vereniging met minder dan 100 leden? Dan kun je Ledenbeheer vanaf nu gratis gebruiken. Zo willen we kleine vzw's en feitelijke verenigingen een duwtje in de rug geven.
 • 20 juni
  Nieuwe inschrijvingspagina's
  Onze inschrijvingspagina's in een nieuw kleedje vol nieuwe functionaliteiten. Probeer ze zelf uit: https://www.ledenbeheer.be/public/gratis-demo-ledenbeheer
 • 3 april
  Saldo opladen op profiel leden
  Laad nu een saldo op het profiel van je leden, dit tegoed kunnen ze gebruiken bij hun inschrijving voor volgend sportjaar. (Maakt deel uit van de beurtenkaarten)
 • 11 maart
  Update communicatie
  We tilden onze communicatietool naar het volgende niveau. Mails opslaan als concept, sjabloon, de mogelijkheid om mails in te plannen, mailen naar een specifiek tarief van een les, testmails en veel meer ....
 • 29 februari
  Nieuw mediabeheer
  Ons mediabeheer maakt het mogelijk om documenten en afbeeldingen te uploaden naar je Ledenbeheer omgeving. Deze bestanden kun je delen, downloaden en gebruiken doorheen je Ledenbeheeraccount.
 • 25 februari
  Leden in bulk inschrijven
  Ontlast je leden van hun administratie en schrijf ze zelf in voor volgend sportjaar. Leden krijgen een kostennota per mail toegestuurd, met een uitschrijflink waarmee ze hun inschrijving voor volgend sportjaar kunnen annuleren.
 • 25 januari 2021
  Ledenbeheer WordPress plugin 2.0
  Met één extra instelling kun je leden toelaten om in te loggen op je WordPress website met hun Ledenbeheerprofiel. Dit laat je toe om een volledige gesloten community op te bouwen in je WordPress site. Denk maar aan: Pagina’s met foto’s en video’s (achter een login) Forum met alle leden Interne informatie die alleen voor leden zichtbaar mag zijn…

2020

 • 21 december 2020
  Ledenbeheer breidt uit
  Het Ledenbeheer team breidt uit! We verwelkomen Ciryk, hij staat in voor de programmatie van Ledenbeheer. Deze uitbreiding is het resultaat van de enorme groei die Ledenbeheer in 2020 heeft gekend.
 • 19 december 2020
  Nieuwe korting: korting voor gemiste sessies
  Dat zou toch oneerlijk zijn? Dat dachten wij ook en daarom zijn we er met een oplossing: Korting voor gemiste sessies. Deze korting wordt toegepast als leden inschrijven op een cursus nadat de eerste paar sessies al afgelopen zijn. Uiteraard volledig automatisch verrekend. Deze korting is één van de 8! kortingen die je via Ledenbeheer kan instellen.
 • 8 december 2020
  Video zone update
  Gebruik Vimeo in onze video zone. Kies voor welk tarief een video beschikbaar moet zijn (bvb: alleen voor mensen uit het eerste semester). Stuur een melding naar je leden als er een nieuwe video is. Een nieuw recht die cursusverantwoordelijken toelaat om video's van hun lessen te uploaden. Video's worden nu per sportjaar gerangschikt. Voeg een foto toe aan je video (thumbnail).
 • 8 november 2020
  Online lessen verkopen
  Bij de locatie van een les of extra activiteit kun je nu aanduiden dat het gaat om een online les. De link naar de online les (met een eventueel wachtwoord) wordt pas getoond nadat het lid heeft betaald. Deze link naar de video, ZOOM-meeting, Microsoft teams of een streamingplatform naar jouw keuze, zal zowel op de pagina van de cursus te zien zijn als op de betalingsbevestigingsmail.
 • 30 september 2020
  WordPress plugin
  Goed nieuws voor onze WordPress gebruikers, we ontwikkelden een plugin zodat je je contacten, cursusaanbod en activiteiten automatisch op je WordPress site kan plaatsen. De WordPress plugin is beschikbaar in de WordPress pluginstore.
 • 22 augustus 2020
  Integratie Danssport Vlaanderen
  Ledenbeheer heeft een integratie met Danssport Vlaanderen, zo kunnen leden automatisch doorvloeien van je club naar de federatie om te verzekeren. Dit bespaart je als club heel wat tijd.
 • 13 juli 2020
  Koppeldansmodule
  Dankzij deze functionaliteit (uniek in Europa) kunnen dansscholen die koppeldans, latin of standaarddansen organiseren hun registraties ook via het Ledenbeheer platform verwerken.
 • 21 juni 2020
  Online betalingen via je eigen Mollieaccount
  Vanaf nu is het mogelijk om je eigen Mollieaccount te koppelen aan Ledenbeheer, hiermee heb je alles in eigen handen en wordt het online betalen een stuk goedkoper (0,9% ipv 2%).
 • 6 juni 2020
  Synchroniseer de agenda van je club met je eigen agenda.
  Je kunt de clubagenda synchroniseren met je eigen agenda op je telefoon, zo heb je de agenda altijd bij de hand. Als er een les wegvalt of verplaatst dan zal dat automatisch aangepast worden in je agenda.
 • 28 mei 2020
  Nieuw kortingstype: prijs per uur
  Met deze korting is het mogelijk om een vaste prijs te kunnen geven aan je leden, ongeacht in welke volgorde je de cursussen besteld. Deze korting houdt rekening met de duur van een les. Hoe meer uur ze volgen hoe goedkoper de prijs per uur les zal worden.
 • 15 mei 2020
  Goed te keuren inschrijvingen
  Wil je als club volledige controle over wie inschrijft? Dat kan, er is nu een instelling die dit mogelijk maakt. Alle inschrijvingen komen op een "goed te keuren" lijst terecht, zo heb je een duidelijk overzicht van wie inschrijft voor welke cursus of niveau. Dan bepaal je als club zelf of je die persoon toelaat, weigert of voor een andere cursus wil inschrijven.
 • 4 mei 2020
  Bulk bewerken
  Meerdere cursussen aanpassen in één vloeiende beweging. Prijzen wijzigen, kortingen activeren of deactiveren, ... Alle aanpassingen gebeuren nu een stuk sneller.
 • 29 maart 2020
  Video zone
  Makkelijk video's delen met je leden, daar gaat het om! Heb je een video opgenomen van je dansles of training? Deel deze makkelijk via Ledenbeheer met de ingeschreven leden.
 • 15 maart 2020
  Nieuwe profielfiche
  De contactgegevens zitten mooi verpakt in een kader aan de linkerkant. Alle nuttige gegevens zoals inschrijvingen, financieel, extra diensten en opmerkingen staan in tabbladen.
 • 29 februari 2020
  Beperk het aantal inschrijvingen per lid
  Beperk je leden tot 1 inschrijving per lid per categorie. Zo kun je bv twee dezelfde balletlessen aanbieden en er voor zorgen dat je leden moeten kiezen tussen de balletles op maandag of op woensdag, ze kunnen ze niet beiden aanduiden.
 • 29 februari 2020
  Uitbreiding adviesmodule
  Adviezen geven in 3 stappen: beheren, voorbereiden en versturen met een persoonlijke boodschap.
 • 17 februari 2020
  Toevoeging van sportjaren, cursusniveaus, sporttakken en andere filters
  Makkelijker filteren dankzij sportjaren, cursusniveaus en eigen gemaakte filters.
 • 14 januari 2020
  E-mails versturen vanuit je eigen mailserver
  Mails versturen vanuit Ledenbeheer met je eigen e-mailadres? Vanaf nu kan het!

2019

 • 1 december 2019
  Nieuwe tarieven Ledenbeheer
  We verlagen onze maandelijkse tarieven. We passen deze nieuwe tarieven toe zodat Ledenbeheer toegankelijk wordt voor kleinere sportclubs. 
 • 4 november 2019
  Reservatiemodule (beurtenkaarten)
  De oplossing voor sportlessen met een beperkt aantal plaatsen, denk maar aan spinning of trampolinelessen. Als club kun je bepalen hoeveel plaatsen er zijn, hoe lang op voorhand iemand kan reserveren en tot wanneer je leden kunnen annuleren. Inbegrepen in de beurtenkaarten-module!
 • 1 oktober 2019
  Verzekeringen en lidgeld
  Naast gelden voor je cursussen of activiteiten heb je ook de mogeijkheid om extra kosten (al dan niet verplicht) aan te rekenen aan je klanten. Kosten zoals verzekering, lidgelden, opvang bij kampen of andere extra diensten die je wil aanrekenen.
 • 1 mei 2019
  Mailchimp integratie
  Mailchimp is een gratis programma waarmee je grafisch mooie nieuwsbrieven kunt opmaken. Ledenbeheer kan je ledenlijst automatisch synchroniseren met Mailchimp. Elk nieuw lid die aanduid dat hij jullie nieuwsbrief wil ontvangen zal in je mailchimplijst terecht komen met allerhande informatie (welke cursus/activiteit ze volgen, inschrijfdatum, naam, voornaam en e-mailadres).
 • 27 april 2019
  Sms-server
  Snel je leden verwittigen kan vanaf nu per sms! Perfect voor een afgelaste les, betalingsherinneringen of dringende mededeling. SMS berichten worden aangerekend per maand aan € 0,10 /bericht voor de eerste 100 berichten per maand, en aan € 0,05 /bericht voor alle volgende berichten.
 • 20 april 2019
  Segmenteren van contacten
  Met Ledenbeheer kun je automatische groepen maken met allerhande richtlijnen. Je kiest als club zelf welke criteria je wil gebruiken voor een groep. Zo kun je bvb groepen maken van iedereen die in een bepaalde gemeente woont en die ouder is dan 18 jaar.
 • 13 april 2019
  Terminologie
  Je kunt bepaalde termen die doorheen de Ledenbeheer applicatie gebruikt worden omzetten naar de terminologie van je club. Zo kun je bvb het menu-item "Cursussen" vertalen naar "Trainingen", en "Activiteiten" naar "Wedstrijden".
 • 31 maart 2019
  Personaliseren van e-mails
  Afgelopen maand zijn we druk in de weer geweest met het personaliseren van de e-mails, de standaard e-mails maken plaats voor e-mails in je eigen huisstijl. Eigen logo op elke e-mail Bepaal de kleur van de achtergrond, titel, tekst, ... Lettertypes en groottes Na het instellen kun je een voorbeeld bekijken van elke e-mail.
 • 21 maart 2019
  Adviesmodule (maart 2019)
  Onze adviesmodule maakt het mogelijk om klassen (en individuele leden) een advies te geven voor het volgende sportjaar. Dit advies verwijst naar de cursussen die het beste aansluiten bij hun werkhouding en niveau. Elke docent beslist voor zijn groep wie door gaat en wie niet. De leerlingen krijgen hiervan een e-mail en zien op het systeem voor welke cursussen ze kunnen inschrijven en voor welke niet.
 • 5 maart 2019
  1 gigabate gratis opslagruimte + bijlages versturen (maart 2019)
  Tijd voor een cadeautje, alle aangesloten clubs bij Ledenbeheer krijgen er gratis 1 gigabite aan opslagruimte bij. Bestanden uploaden en delen kan vanaf nu via Ledenbeheer.
 • 14 februari 2019
  Uitnodigingen versturen (februari 2019)
  We kennen het allemaal: "ja ik moet me nog inschrijven voor die cursus, zal het vanavond doen als ik thuis kom", maar 2 dagen later zijn ze nog steeds niet ingeschreven. Sinds de uitnodigingen online staan, kregen we te horen van de sportclubs dat mensen zich veel sneller inschrijven!
 • 13 februari 2019
  Gesloten tarieven (februari 2019)
  Vanaf nu kun je voor elk cursus en activiteit instellen, of het tarief voor iedereen, alleen op uitnodiging of alleen voor huidige leden toegankelijk is. Dit heeft als voordeel dat je huidige leden die dit jaar actief waren in de sportclub voorrang kunt geven op nieuwe leden.

2018

 • 24 december 2018
  Importeren (december 2018)
  Als club kan je hierdoor je huidige ledenlijst importeren naar het Ledenbeheer systeem. Na het importeren worden de leden uitgenodigd om een wachtwoord te kiezen, daarna kunnen ze inschrijven voor hun favoriete cursus.
 • 6 december 2018
  webshopmodule (december 2018)
  Dankzij onze snelle en gebruiksvriendelijke webshop is online verkopen kinderspel. Online verkoop van kledij, koekjes om de club te steunen of tickets voor de dansvoorstelling, alles is mogelijk. Je krijgt een duidelijk voorraadbeheer en de mogelijkheid om online betalingen te ontvangen.
 • 17 november 2018
  Logboek (november 2018)
  Een overzicht van alle handelingen binnen een kostennota. Hiermee kan je opvolgen naar welk e-mailadres en op welk tijdstip de kostennota werd verzonden, tevens of de kostennota is gelezen. Maar ook: wie heeft de kostennota binnen jouw team behandeld, wanneer is de kostennota aangeduid als betaald en met welk bedrag. Is de kostennota omgeboekt? Door wie? ...
 • 19 oktober 2018
  Aanwezigheidsmatrix (oktober 2018)
  Deze week lanceerden we onze aanwezigheidsmatrix. Hierdoor kun je in 1 oogopslag zien wie afwezig is geweest voor een langere periode. Log in, ga via cursusaanbod naar aanwezigheden, selecteer een cursus uit de drop down en klik op de blauwe knop "aanwezigheidsmatrix".
 • 13 augustus 2018
  Leden omboeken (augustus 2018)
  Het gebeurt vaak dat mensen zich vergissen bij het inschrijven of dat ze achteraf van van mening veranderen. Nu kun je dit makkelijk en snel omboeken naar een nieuwe inschrijving.
 • 1 juni 2018
  Mutualiteitsattesten (juni 2018)
  Opzoeken wanneer de betaling was ontvangen, hoeveel het lid had betaald en handtekenen behoort nu tot de verleden tijd. Ledenbeheer genereert automatisch mutualiteitsattesten, die je leden zelf kunnen afdrukken en indienen bij hun mutualiteit.
 • 25 mei 2018
  Kortingsberekening (mei 2018)
  Controleer nu zelf hoe een korting wordt berekend! Dit menu vind je via "instellingen => kortingsberekening"
 • 16 mei 2018
  Kortingscodes (mei 2018)
  Stuur een kortingscode naar de leden voor hun verjaardag! Marketingtip: Plaats een kortingscode op je flyers en meet of de flyers zorgen voor meer inschrijvingen.
 • 6 mei 2018
  Lancering ledenbeheer (mei 2018)
  2 jaar denkwerk, 8 maand programmeren, 1200 kopjes koffie en 60 vergaderingen later zijn we live!

Waarmee kunnen we je helpen?