Ondersteuning

Ondersteuning

Ledenbeheer staat bekend om zijn uitstekende ondersteuning, met chatondersteuning, telefonische hulp, een uitgebreide handleiding en begeleide gesprekken. We laten je niet in de steek en staan klaar om je te helpen bij elke stap.

Directe lijn via Chat

Als klant van Ledenbeheer heb je directe toegang tot ondersteuning. In je Ledenbeheeraccount kun je tijdens kantooruren eenvoudig vragen stellen via de chatknop.

De chatknop vind je rechtsonder in je account.

chat Ledenbeheer

Zeer uitgebreide handleiding

Alle functies van Ledenbeheer zijn gedetailleerd beschreven in onze handleiding. Je kunt de handleiding raadplegen in je Ledenbeheer-account door rechtsonder te klikken op het icoon van de reddingsboei.

Naar de handleiding

Ledenbeheer handleiding

Grote community

Ledenbeheer koestert een levendige community van klanten die actief ideeën en feedback delen. We geloven in de kracht van samenwerking en luisteren naar onze gebruikers om ons platform voortdurend te verbeteren.

Jouw suggesties en ervaringen dragen bij aan de evolutie van Ledenbeheer, waardoor we een product kunnen bieden dat aansluit op de diverse behoeften van onze gebruikers.

Ideeen aanbrengen Ledenbeheer

Maak een online afspraak

We staan klaar om je te begeleiden, van de eerste kennismaking tot aan uitgebreide trainingen. Onze toegewijde ondersteuning omvat een-op-een begeleiding, online meetings en zelfs maatwerkoplossingen om ervoor te zorgen dat je het maximale uit ons platform haalt.

Maak een afspraak

Persoonlijke begeleiding Ledenbeheer

Of stuur ons een mailtje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Je organisatie naar een hoger niveau tillen?

We nemen graag het zware werk voor je uit handen en staan klaar om je taken te verlichten.

Boek een demo Probeer het nu