Lidgeld beheren via gespreide betaling

Gespreid betalen

Lidgeld vormt de kern van de financiële gezondheid van de club. Efficiënt beheer is dan ook een absolute must. Om die reden maakt Ledenbeheer het voor sportclubs en dansscholen mogelijk om hun leden gespreide betaling, oftewel incasso, aan te bieden.

Op die manier is iedereen gerust: de leden riskeren geen laattijdige betalingen en de club is zeker van een regelmatig, gestructureerd inkomen. Bovendien kan dit systeem potentiële leden over de streep trekken voor wie het lidgeld te hoog bleek om in één keer te betalen.

gespreid betalen

Hoe werkt betaling van lidgeld via incasso?

Als we spreken over incasso of gespreide betaling, betekent dit dat er een automatische domiciliëring wordt opgezet, en dat de leden een maandelijkse bijdrage betalen aan de club tot het totaalbedrag van het lidgeld is bereikt.

Het is aan de club zelf om te beslissen al dan niet met een voorschot te werken. Verder is de club volledig vrij in de keuze van het aantal betaalmaanden, van de uiterste betaaldatum en van het minimumbedrag om voor incasso in aanmerking te komen.

gespreid betalen opvolgen

Bepaal zelf waarvoor je gespreide betaling aanbiedt

Het systeem van gespreide betaling kan je als organisatie volledig naar je eigen wensen aanpassen. Je hebt niet alleen alle vrijheid wat betreft termijnen en bedragen, je kan ook zelf bepalen welke activiteiten in aanmerking komen voor incasso. Mogen bijvoorbeeld alle lessen op die manier betaald worden, of alleen kampen? Het is de club alleen die het antwoord hierop formuleert.

Belangrijk om te weten: gespreid betalen zit standaard in het Ledenbeheer-pakket, maar werkt alleen met online betalingen.

Incasso betalen

Wacht, er is meer!

Met het BASIS-pakket heb je ook:

online betalen

Direct betalen

fiscale attesten

Fiscale attesten

Voorrangsregels

Beheer je verenigingsfinanciën als een professional

Registreer je vandaag en breng financiële stabiliteit in je vereniging met Ledenbeheer!

Probeer het nu Boek een demo